Trias Westland springplank voor Warmtesysteem Westland

14.10.2021

Er was woensdag 13 oktober jl. volop bedrijvigheid op de aardwarmtelocatie aan de Lange Broekweg in Naaldwijk. Trias Westland hield er rondleidingen en er waren talkshows over de toekomst van aardwarmte. Voorzitter Geothermie Nederland Hans Bolscher zat samen aan tafel met Olof van der Gaag van de NVDE om te spreken over de rol van aardwarmte in de energietransitie.

Hans Bolscher bij TriasWestland

Aan het einde van de middag werd de ingebruikname van de nieuwe put bekrachtigd, samen met de telers en Jan-Kees Goet, secretaris-generaal LNV en Sandor Gaastra, directeur-generaal EZK.

Trias Westland wordt de springplank genoemd naar Warmtesysteem Westland: met twee geothermiebronnen op 2,3 km diepte en een 4 km onderzoeksboring. Een groot deel van dit warmtenet fungeert als hoofdleiding binnen Warmtesysteem Westland (WSW), het regionale warmtenet in de glazen stad.

Inspiratie voor anderen
“Het Westland is van oudsher innovatief, ondernemend en kenmerkt zich door samenwerken. Dit maakt Trias Westland een grote inspiratie voor de warmtesector. Door innovatief te zijn en ondernemerschap te tonen, laat het Westland ons zien dat je samen de warmtetransitie kan vormgeven. Maar we zijn er nog niet. Het is belangrijk om nu door te pakken. Zoals met de uitrol van Warmtesysteem Westland en het uitbouwen naar woonwijken en de koppelingen met Warmtelinq. Ik heb het volle vertrouwen in het succes en de impact van Trias Westland. Een inspiratie voor de rest van Nederland”, aldus Sandor Gaastra, directeur-generaal ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Lees het volledige bericht op Triaswestland.nl