Omschrijving Ennatuurlijk Aardwarmte

Duurzame warmte als jouw lokale oplossing
Hét doel van Ennatuurlijk is om de energietransitie te versnellen. Hiervoor is bronverduurzaming en bronontwikkeling nodig. We zijn succesvol in geothermische energieprojecten en -productie. Al meer dan een decennium ontvangen tevreden klanten duurzame warmte voor hun tuinbouwactiviteiten. We hebben op de voorgrond van de noodzakelijke energietransitie geopereerd, altijd op een veilige, ethische en bewuste manier.

Ennatuurlijk Aardwarmte en geothermie

Ennatuurlijk Aardwarmte houdt zich bezig met geothermie-ontwikkeling, -productie, -optimalisatie en verdere ondergrondse warmtetechnologie ontwikkeling. Ennatuurlijk Aardwarmte is gevestigd in Noord-Holland en actief diverse aardwarmtedoubletten in nabijgelegen gebieden Agriport in Middenmeer en het Grootslag in Andijk. Ennatuurlijk Aardwarmte heeft in 2023 alle geothermie-activiteiten overgenomen van ECW Energy.

Contactpersonen

Harald Droog

Harald Droog

Business Development manager
0621104459
Werner

Werner van der Meer

QHSE manager/Omgevingsmanager
0880 307 060

Ennatuurlijk Aardwarmte

Operator

Locaties

Ennatuurlijk Aardwarmte is betrokken bij:
Noord-Holland

Agriport A7 Middenmeer

Op Agriport heeft Ennatuurlijk Aardwarmte drie aardwarmtedoubletten. Met de drie doubletten op Agriport wordt circa 30 miljoen m3 aardgas per jaar bespaard.
Noord-Holland

Het Grootslag Andijk

In het glastuinbouwgebied het Grootslag in Andijk/Wervershoof heeft Ennatuurlijk Aardwarmte twee aardwarmtedoubletten. De putten zijn circa 2000 meter diep, het water dat wordt opgepompt is ongeveer 84 graden celsius.
Friesland

Warmte van Leeuwarden

Warmte van Leeuwarden is een initiatief van Bouwgroep Dijkstra Draisma, Ennatuurlijk, EBN en Shell. Deze vier bedrijven ontwikkelen een aardwarmtebron in Leeuwarden.
Noord-Brabant

Geothermie Plukmade

Op 7 juni 2019 is door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) een opsporingsvergunning geothermie verleend aan Geothermie Brabant en Aardyn. Deze opsporingsvergunning geeft het recht om gedurende 4 jaar te zoeken naar geschikte locaties voor het winnen van aardwarmte in deze regio.